Разбита е най-голямата досега група за ало“ измами в България и

...
Разбита е най-голямата досега група за ало“ измами в България и
Коментари Харесай

Видео от мащабната акция срещу ало мафията у нас и в Румъния

Разбита е най-голямата до момента група за „ ало “ измами в България и Румъния- задържани са общо 30 души, взели участие в схеми за измами за към 2 млн. лв..

При акцията на полицията са тествани 17 адреса в Горна Оряховица, София и Румъния, конфискувани са 133 мобилни апарата и 137 сим карти.

Задържаната група стои зад най-малко 2 огромни измами в София - едната за над 400 000 лева, другата - за над 500 000 лева

Шестима от задържаните са тарторите на проведената незаконна група, още толкоз мулета, а останалите лица са по този начин наречените „ въртачи – телефонисти ”.



Голяма част от „ ало “ измамниците са били в роднинска връзка, в това число и „ мулетата “, които са пренасяли парите от жертвите до групата.



" Предупреждават се хората, че служителите на реда не взимат пари, не би трябвало да сътрудничат. Но и през вчерашния ден една госпожа до последно вярваше, че спомага на полицията и е в подобен филм, че мъчно може да я изкара човек ", сподели Бойко Борисов.

Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи стартират осведомителна акция против телефонните измами, чиито жертви нормално са най-уязвимите групи от популацията.

Ден след спецоперацията Министерство на вътрешните работи разгласява фрагменти от момента на арестите у нас и в северната ни съседка. Заместник основният прокурор Иван Гешев съобщи, че след разбиването на интервенцията не е имало нито едно позвъняване на „ ало “ измамници от Румъния за България.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР